Toiduallikad

TALUST KOJU TOIDUALLIKAD

KOPRA KARJAMÕISA MAHETALU

Kopra Karjamõisa talu veavad õde-venda, Reet ja Jüri ning meie koostöö sai alguse juba restorani avamisel. Jüri tugev natuur, pühendumine ja muhe olek on maitsvale kaubale boonuseks.

Kopra Karjamõisa talu on tõeline kodumaa sahver, siit leiab kõike alates maitsetaimedest ja juurviljadest kuni mahemunade ja hoidisteni.

TARVASTE SAARIKU MAHETALU

Pildil on rõõmus Tarvastu Saariku Mahetalu perenaine Tiia. Töökas pererahvas on põllud tagasi võitnud vanadest soodest, mahetootja juba alates 2002. aastast ning Eesti parim mahetootja 2012. Pere tegeleb nii loomade, kui ka köögiviljade kasvatamisega.

SÄGA AAVIKU MAHETALU

Säga-Aaviku talu mahetoodetega on lausa lust kodus süüa teha! Talus tegeletakse nii veise- kui marjakasvatusega ja seda otseloomulikult mahedalt. Nende kartul Teele on justkui loodud mahedalt kasvama ning sobib imehästi nii salatisse kui ka niisama lauale!

MUHE MAHE

Muhe Mahe Delikatess-Köögivili on pereettevõte, mille eestvedajateks on Malle ja Raivo Künnapuu.
Lõuna-Eesti künklikel, viljakatel põldudel tegutsedes on nende eesmärgiks eristuda nii sortimendilt kui ka tuua tarbijad tootjale vahetult lähedale ning pakkuda rikkalikku valikut võimalikult puhtast köögiviljast. Malle ja Raivo köögiviljad kaunistavad paljude Eesti restoranide toidulauda. Eriliseks hõrgutiseks on nende maapirn ja pastinaak.

LAURI JAANI TALU

Lauri Jaani on üks esimesi Eesti mahetalusid. Oma põldudel on nad tegutsenud juba 30 aastat ning jahvatavad ka traditsioonilise kiviveski abil jahu

Lai, traditsioonidest inspireeritud tervislik ja innovatiivne tootevalik iseloomustab nende tegemisi.

LUXVEG

Heas mõttes klassikaline pereettevõte, mille taga seisavad Kati ja Toomas Soopere, kelle peamiseks tegevusalaks on mikrosuuruses vürtsi- ja maitsetaimede, söödavate õite ning eksklusiivsemate miniköögiviljade kasvatamine. Ilus, maitserikas ja tõeliselt tervislik.

KALAKALA & POJAD

Mikk Metstak on Eesti restoranimaastikul tuntud kui tõeliselt kvaliteetse kala vahendaja. Miku valikul on meie juures saadaval igal nädalal erinevad värske kala pakkumised kohalikelt kasvatajatelt ning meremeestelt. Loomulikult on kogu kaup äärmiselt värske ja kvaliteetne.

LIIVIMAA LIHAVEIS

Eestis asuvad ühed maailma liigirikkaimad rohumaad, mille säilitamise ja hooldamisega  lihaveised igapäevaselt tegelevad. Tulemuseks on parim veiseliha, mis ei ole mitte ainult maitsev vaid ka tervislik – kuna niimoodi kasvanud liha on toitaineterikas ning sisaldab ohtralt kasulikke rasvhappeid ja vitamiine. Kodumaine mahekasvatusega lihaveis on unikaalne ka maailma kontekstis.

SIR LOIN

Lauri Bobrovski otsustas 2013. aastal kodukandis seisma jäänud lihatööstusele uue hinge sisse puhuda. Teisiti kui varem, hakates tooteid tegema kodumaisest mahelihast.

Toodete maitsestamiseks kasutatakse maitsetaimi, mida kasvatatakse vaid orgaanilise väetisega. Tahad teada, mis on hea söögi saladus? See on hea tooraine!

PAJUMÄE

Pajumäe talu õnnelikud mahepidamisel lehmad on tõelised staarid. Pajumäe piimatooted rokivad!
Kas oled proovinud?
Meie “kindlastivaja” kaup nendelt on Pajumäe ghee- tõeliselt tervislik valik sinu kuumale pannile!

NEKTAR

Viis noort mesinikku on seljad kokku pannud, et teha tõelist “terroir”’le pühendunud mett.

Mesi Eesti põhjamaisest, liigirikkast ja puhtast loodusest on kõrge kvaliteediga ja hinnatud. Mee päritolu on tähtis, sest taimed, mida mesilane on nektarit kogudes külastanud, määravad ära mee maitse, värvi, sisu, ensüümide ja vitamiinide rikkuse. 

Meepurgilt leiad lihtsa ja tänapäevase viisi leidmaks, kes on mee kogumise taga ning kust sinu mesi pärit on.

MJUK

Mjuki loojaks on Leiva peakoka elukaaslane ja laste ema Britta.

Britta võlujoogiks on naturaalselt fermenteeritud orgaaniline probiootiline teejooki, mis valmib 100% käsitööna ning traditsioonilisi meetodeid kasutades – nii nagu loodus seda ette näinud on. Ka mull tekib joogi sisse naturaalsel teel läbi pudelkäärituse, mistõttu vajab pudel Mjuk kombuchat valmimiseks 3-4 nädalat soojust, hoolt ja armastust.
Mjuk kombucha on 100% elus jook , seda ei ole kunagi pastöriseeritud ega muul moel töödeldud – seeläbi on joogis tagatud probiootilised elusorganismid ning tervislikud happed.

NB! Hoia armastusega valminud pudeleid külmkapis!

HOPSTER

Hopsteri lugu algas 2014. aastal koos Eesti väikepruulimise sünniga.

Kristjan alustas koduses garaažis pruulimisega ning koos esimeste käsitöö pruulikodade sünniga alustasime mustlaspruulijatena oma märjukest laiemale publikule pakkuma. Mustlaspruulimine tähendab, et meil puudub oma õllekoda- teeme õlut sõprade juures Lehe pruulikojas ning siidrit Tori-Jõesuu Siidritalus.  Limiteeritud tootlus annab meile aga vabaduse pruulida õlut, mis meile endile tõeliselt meeldib.

KOLOTSI MAHETALU

Kolotsi on lugu sellest, kuidas 2 linnainimest ehitavad oma õnne kolides maale ning muutes oma elu 180 kraadi. Merle ja Mart kasvatavad oma mahetalus ilusat kitsekarja ja toodavad juuste, mis on võtnud meie südamed. Kindlasti tuleb juustu valmistamisel neile kasuks varasem tegevus tervishoius, mis on pererahvale andnud hea arusaamise keemiast ning püsivuse kvaliteetseks tootearenduseks.
Kolotsi juustud on juba aastaid Leiva juustuvalikut kaunistanud