Retseptid

RETSEPTID

Kukeseenesupp 

LEIB RESTORANI RETSEPT (3-4 sööjale)
300g kukeseeni 
1 sibul
1 küüslauguküün
80g võid
toiduõli
800 ml piima 
100 ml vett
2 spl jahu
sool ja pipar
till ja roheline sibul

Puhasta kukeseened, koori sibul ja küülauk. Suuremad seened rebi endale meelepärasteks tükkideks. Tükelda sibul ja küülauk väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta poti põhjas 1 tl võid ja lisa jahu ning sega ja kuumuta pidevalt segades 2 min tasasel tulel. Jahu-võisegu ei tohi pruunistuda.
Sega kokku piima ja vesi. Rahulikul kuumusel pidevalt segades lisa kulp haaval piima segu supipõhjale. Jätka segamist kuni supp pakseneb ja läheb tasapisi keema. Keeda edasi tasasel kuumusel aeg ajalt segades u. 10 min.  Võib kergelt põhja hakata!
Seente praadimiseks kuumuta pann, lisa 2spl õli. Passeeri pannil sibul ja küüslauk u. 1 min. Lisa seened ja järele jäänud või ning prae seened läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega omavehel kokku supp ja seened otse pannilt, et midagi kaotis ei läheks. Kuumuta suppi veel mõni minut ja maitsesta supp soola ja pipraga. Serveerimiseks lisa hakitud till ja roheline sibul.